ETEA Pre Engineering Test 19 August 2020

Question: 1

(a) :  A

(b) :  B

(c) :  C

(d) :  D


 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 2

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Nitrogen containing Compounds

Question: 3

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 4

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 5

At what temperature will the average speed of CH4 molecules have the same value as O2 has at 300 K

(a) :   1200 K

(b) :   150 K

(c) :   600 K

(d) :   300 K

 Hints: Gaseous State

Question: 6

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Redox reactions

Question: 7

The correct order of dipole moment is 

(a) :  

(b) :  

(c) :  

(d) :  

 Hints: Chemical Bonding

Question: 8

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Bonding

Question: 9

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemistry in Action

Question: 10

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 11

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 12

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Carboxylic acids and Their derivatives

Question: 13

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 14

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Halogen Containing Compounds

Question: 15

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrocarbons

Question: 16

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Equilibrium

Question: 17

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 18

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 19

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 20

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Biomolecules

Question: 21

Which of the following arrangement of molecules is correct on the basis of their dipole moments

(a) :  

(b) :  

(c) :  

(d) :  

 Hints: Chemical Bonding

Question: 22

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 23

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Nitrogen containing Compounds

Question: 24

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: D and F Block Elements

Question: 25

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Gaseous State

Question: 26

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 27

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Polymers

Question: 28

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Purification and organic compounds

Question: 29

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 30

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Kinetics

Question: 31

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Equilibrium

Question: 32

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 33

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 34

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 35

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 36

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Biomolecules

Question: 37

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 38

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Halogen Containing Compounds

Question: 39

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 40

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 41

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Coordination chemistry

Question: 42

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Surface Chemistry

Question: 43

(a) :   60

(b) :    120

(c) :   180

(d) :    380

 Hints: Solution

Question: 44

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General Principle of Extraction of Metal

Question: 45

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Polymers

Question: 46

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 47

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electrochemistry

Question: 48

One litre hard water contains 12.00 mg Mg2+ milli equivalent
of washing soda required to remove its hardness is

(a) :   1

(b) :   12.15

(c) :   1× 10^-3

(d) :   12.15 ×10^-3

 Hints: Chemical Arithmatic

Question: 49

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Surface Chemistry

Question: 50

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 51

Mechanical work is specially important in system that contain

(a) :   Solid-liquid

(b) :   Liquid-liquid

(c) :   Solid-solid

(d) :    Amalgam

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 52

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 53

The half-life of a radioactive isotope is three hours. If the initial mass of the isotope were 256 g, the mass of it remaining undecayed after 18 hours would be

(a) :   4.0 g

(b) :    8.0 g

(c) :   12.0 g

(d) :   16.0 g

 Hints: Nuclear Chemistry

Question: 54

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 55

On adding solute to a solvent having vapour pressure 0.80 atm,
vapour pressure reduces to 0.60 atm. Mole fraction of solute is

(a) :   0.25

(b) :   0.75

(c) :    0.50

(d) :   0.33

 Hints: Solution

Question: 56

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemistry in Action

Question: 57

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Equilibrium

Question: 58

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Purification and organic compounds

Question: 59

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 60

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 61

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 62

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 63

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Measures of Central Tendency and Dispersion

Question: 64

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Mathematical Logic and Boolean Algebra

Question: 65

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 66

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 67

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 68

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 69

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 70

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: BINOMIAL THEOREM & MATHEMATICAL INDUCTION

Question: 71

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: LOGARITHMS, INDICES

Question: 72

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 73

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: SETS AND RELATIONS

Question: 74

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 75

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 76

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 77

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 78

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 79

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 80

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 81

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 82

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 83

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 84

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Pair of straight Line

Question: 85

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Linear Programming

Question: 86

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 87

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 88

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 89

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 90

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: SETS AND RELATIONS

Question: 91

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 92

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 93

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PERMUTATIONS & COMBINATIONS

Question: 94

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Rectangular Cartesian Co-ordinates

Question: 95

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: HYPERBOLIC FUNCTION

Question: 96

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 97

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 98

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 99

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Exponential And Logarithmic Series

Question: 100

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 101

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 102

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Pair of straight Line

Question: 103

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PERMUTATIONS & COMBINATIONS

Question: 104

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Circle and System of Circles

Question: 105

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: INVERSE TRIGONOMETRIC FUNCTIONS

Question: 106

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 107

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 108

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 109

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Rectangular Cartesian Co-ordinates

Question: 110

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 111

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 112

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 113

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 114

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PERMUTATIONS & COMBINATIONS

Question: 115

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 116

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PERMUTATIONS & COMBINATIONS

Question: 117

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Measures of Central Tendency and Dispersion

Question: 118

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Measures of Central Tendency and Dispersion

Question: 119

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Vector Algebra

Question: 120

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 121

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Kinetic Theory of Gases

Question: 122

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 123

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 124

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics

Question: 125

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 126

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Friction

Question: 127

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 128

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Current Electricity

Question: 129

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Work, Energy, Power and Collision

Question: 130

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 131

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 132

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 133

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 134

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 135

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics

Question: 136

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 137

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Gravitation

Question: 138

(a) :   a

(b) :   a,b

(c) :   c

(d) :   d

(e) :   a,b,c

 Hints: Units, Dimensions and Measurement

Question: 139

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 140

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 141

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Communication

Question: 142

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 143

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In Two Dimension

Question: 144

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Communication

Question: 145

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Gravitation

Question: 146

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 147

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 148

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Units, Dimensions and Measurement

Question: 149

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In One Dimension

Question: 150

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 151

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 152

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 153

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 154

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 155

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Vectors

Question: 156

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Work, Energy, Power and Collision

Question: 157

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 158

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 159

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 160

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 161

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In Two Dimension

Question: 162

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 163

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 164

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Fluid Mechanics

Question: 165

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 166

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 167

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics

Question: 168

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 169

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In One Dimension

Question: 170

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Simple Harmonic Motion

Question: 171

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 172

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 173

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alternating Current

Question: 174

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 175

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 176

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 177

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 178

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 179

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 180

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 181

You need to clean your shoes properly.

(a) :   Your shoes are needed to clean properly.

(b) :   You are needed to clean your shoes properly.

(c) :   Your shoes need to be cleaned properly.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 182

I felt somewhat more relaxed ......

(a) :   but tense as compared to earlier

(b) :   and tense as compared to earlier

(c) :   as there was already no tension at all

(d) :   because the worry had already captured by mind

(e) :   because the worry had already captured by mind

 Hints: Completing Statements

Question: 183

TRUSTWORTHY

(a) :   Firm

(b) :   Staunch

(c) :   Reputable

(d) :   Deceptive

 Hints: Antonyms

Question: 184

LULL

(a) :   Tranquility

(b) :   Abeyance

(c) :   Respite

(d) :   Disturbance

 Hints: Antonyms

Question: 185

The revolution in art has not lost its steam; it ____ on as fiercely as ever

(a) :    trudges

(b) :   meanders

(c) :   edges

(d) :    ambles

(e) :   rages

 Hints: Sentence Completion

Question: 186

She makes cakes every Sunday.

(a) :   Every Sunday cakes made by her.

(b) :   Cakes are made by her every Sunday.

(c) :   Cakes make her every Sunday.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 187

DISTANT

(a) :   Far

(b) :   Removed

(c) :   Reserved

(d) :   Separate

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 188

PLACID

(a) :   Calm

(b) :   Excited

(c) :   Tranquil

(d) :   Poised

 Hints: Antonyms

Question: 189

CLUMSY : BOTCH

(a) :   WICKED : INSINUATE

(b) :   STRICT : PAMPER

(c) :   WILLFUL : HEED

(d) :   CLEVER : ERADICATE

(e) :   LAZY : SHIRK

 Hints: ANALOGIES

Question: 190

REVEALED

(a) :   Denied

(b) :   Concealed

(c) :   Ignored

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 191

Mahesh need not have purchased the bag, means ......

(a) :   it was not necessary for Mahesh to purchase the bag but he has purchased it

(b) :   it was necessary for Mahesh to purchase the bag and he has not purchased it

(c) :   it was not necessary for Mahesh to purchase the bag and he has not purchased it

(d) :   Mahesh already has a bag but still he purchased another one

(e) :   Mahesh already has a bag but still he purchased another one

 Hints: Completing Statements

Question: 192

"Please don't go away", she said.

(a) :   She said to please her and not go away.

(b) :   She told me to go away.

(c) :   She begged me not to go away.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Direct/Indirect

Question: 193

MENDACIOUS

(a) :   Full of Confidence

(b) :   False

(c) :   Encourage

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Synonyms

Question: 194

ESSENTIAL

(a) :   Extra

(b) :   Nougats

(c) :   Minors

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 195

DISORDERED

(a) :   Systematic

(b) :   Turbulent

(c) :   Lawless

(d) :   Turvy

 Hints: Antonyms

Question: 196

Profound

(a) :   Ignorant

(b) :   Intellectual

(c) :   Learned

(d) :   Thorough

 Hints: Antonyms

Question: 197

EMBEZZLE

(a) :   Misappropriate

(b) :   Balance

(c) :   Remunerate

(d) :   Clear

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 198

STRINGENT

(a) :   Dry

(b) :   Strained

(c) :   Rigorous

(d) :   Shrill

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 199

He is said to be very rich.

(a) :   He said he is very rich.

(b) :   People say he is very rich.

(c) :   He said it is very rich.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 200

The two artists differed markedly in their temperaments; Palmer was reserved and courteous, Frazer ____ and boastful.

(a) :  phlegmatic

(b) :  choleric

(c) :  constrained

(d) :   tractable

(e) :  stoic

 Hints: Sentence Completion

Questions Reviews: 0

Attempts

Attempted: 0

Unattempted: 200

Subjects

Chemistry (F.Sc)
Mathematics (F.Sc)
Physics (F.Sc)
English (General)
Back to top