Office Assistant test

Question: 1

The passengers and crew members of the aeroplane had a __________ escape when it was taking off from the runway.

(a) :  little

(b) :  brief

(c) :  narrow

(d) :  large

(e) :  None of the Above


 Hints: Sentences Completion

Question: 2

Incongruous

(a) :   filling

(b) :   variable

(c) :   disagreeing

(d) :   rough

(e) :   None of the Above

 Hints: Synonyms

Question: 3

As _____ as she is original, Tahira has created songs for theaters, classical concerts, and Pakistani movies.

(a) :   versatile

(b) :   of fashioned

(c) :   sophisticated

(d) :   solo

 Hints: Sentence Completion

Question: 4

Revile

(a) :   compliment

(b) :   abuse

(c) :   priestly

(d) :   limit

(e) :   None of the Above

 Hints: Synonyms

Question: 5

Though urban life may suit some people to a tee, I have always found a ___ environment more____________.

(a) :   Lofty … protracted

(b) :   Sordid … perverse

(c) :   Cordial … haphazard

(d) :   Rustic … congenial

(e) :   None of the above

 Hints: SENTENCE COMPLETIONS

Question: 6

Obsolete :

(a) :   archaic

(b) :   tender

(c) :   novel

(d) :   modern

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 7

Niggardly :

(a) :   parsimonious

(b) :   generous

(c) :   nourish

(d) :   notion

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 8

MORTAL

(a) :   Divine

(b) :   Immortal

(c) :   Spiritual

(d) :   Eternal

(e) :   none

 Hints: Antonym

Question: 9

Diamond: Necklace

(a) :   Cars: Roads

(b) :   Flowers: Bouquet

(c) :   Gold: Bangle

(d) :   Books: Shop

(e) :   none of these

 Hints: ANALOGIES

Question: 10

We need more man of culture and enlightenment,we have too many.................among us.

(a) :   Students

(b) :   Philistines

(c) :   Philosophers

(d) :   Visionaries

(e) :   none of these

 Hints: English

Question: 11

which of the following is known as the 'Red Planet'?

(a) :   Mercury

(b) :   mars

(c) :   saturn

(d) :   venus

(e) :   None of the Above

 Hints: General Knowledge

Question: 12

Who is the current Head of MI 6

(a) :   John marshel

(b) :   Mcmohn

(c) :   John scarlet

(d) :   None of these

(e) :   None of these

 Hints: World Secret Agencies

Question: 13

the first afghan war was took place when the governor general of india was

(a) :   Lork Auckland

(b) :   Lord Lytton

(c) :   William Bentick

(d) :   Lord Wellesley

(e) :   None of the Above

 Hints: General Knowledge

Question: 14

the soil which is a mixture of sand, clay and silt is known as

(a) :   loamy soil

(b) :   sandy soil

(c) :   clayey soil

(d) :   desert soil

(e) :   None of these

 Hints: geography

Question: 15

kalahari desert is situated in

(a) :   sea water

(b) :   south africa

(c) :   mangolia

(d) :   saudi arabia

(e) :   None of the Above

 Hints: General Knowledge

Question: 16

Total area of the earth is_________:

(a) :   509,600,000 sq.km

(b) :   492,102,000 sq.km

(c) :   392,023,000 sq.km

(d) :   692,192,000 sq.km

(e) :   None of the Above

 Hints: World Geography

Question: 17

Ummayad ruler over Islamic world from

(a) :   661-750 AD

(b) :   656-725 AD

(c) :   675-650 AD

(d) :   666-755 AD

(e) :   None of these

 Hints: Empires and dynasties

Question: 18

Venice is known as

(a) :   Queen of Adriatic

(b) :   Holy Land

(c) :   Holy city

(d) :   Beauty city

(e) :   None of these

 Hints: Countries and Cities Names

Question: 19

Name the news agency of Mongolia is

(a) :   PPI

(b) :   MENA

(c) :   Montasame

(d) :   KPI

(e) :   None of these

 Hints: News Agencies

Question: 20

According to UN the largest number of Palestinian refugees are living in

(a) :  Lebanon

(b) :  Syria

(c) :  Jordan

(d) :  Egypt

(e) :  None of these

 Hints: Palestine issue

Questions Reviews: 0

Attempts

Attempted: 0

Unattempted: 20

Subjects

English (General)
General Knowledge
Back to top