ETEA Pre Engineering Test

Question: 1

(a) :  A

(b) :  B

(c) :  C

(d) :  D


 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 2

The compressibility factor for an ideal gas is

(a) :   1.5

(b) :   1.0

(c) :   2.0

(d) :    

 Hints: Gaseous State

Question: 3

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Polymers

Question: 4

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 5

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 6

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Carboxylic acids and Their derivatives

Question: 7

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Nuclear Chemistry

Question: 8

On the basis of the electrochemical theory of aqueous corrosion, the reaction occurring at the cathode is

(a) :  

(b) :  

(c) :  

(d) :  

 Hints: Electrochemistry

Question: 9

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Biomolecules

Question: 10

(a) :  

(b) :  

(c) :  

(d) :  

 Hints: Chemical Kinetics

Question: 11

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrocarbons

Question: 12

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 13

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Carboxylic acids and Their derivatives

Question: 14

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrocarbons

Question: 15

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 16

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Coordination chemistry

Question: 17

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 18

The Bohr orbit radius for the hy drogen atom (n - 1) is
approximately 0.530Å . The radius for the first excited
state (n - 2) orbit is

(a) :   0.13Å

(b) :   1.06Å

(c) :   4.77Å

(d) :    2.12Å

 Hints: Atomic Structure

Question: 19

Which of the following gas has the highest heat of combustion

(a) :   Methane

(b) :    Ethane

(c) :   Ethylene

(d) :   Acetylene

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 20

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 21

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 22

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Purification and organic compounds

Question: 23

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 24

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 25

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alcohol, Phenol and Ether

Question: 26

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Nuclear Chemistry

Question: 27

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Surface Chemistry

Question: 28

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 29

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 30

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 31

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemistry in Action

Question: 32

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 33

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 34

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Coordination chemistry

Question: 35

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electrochemistry

Question: 36

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 37

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 38

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 39

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemistry in Action

Question: 40

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 41

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Redox reactions

Question: 42

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Carboxylic acids and Their derivatives

Question: 43

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 44

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 45

50 ml of hydrogen diffuses out through a small hole from a vessel in 20 minutes. The time needed for 40 ml of oxygen to diffuse out is[

(a) :   12 min

(b) :   64 min

(c) :   8 min

(d) :   32 min

 Hints: Gaseous State

Question: 46

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General Principle of Extraction of Metal

Question: 47

A solution is obtained by dissolving 12 g of urea (mol.wt.60) in a litre of water. Another solution is obtained by dissolving 68.4 g of cane sugar (mol.wt. 342) in a litre of water at are the same temperature. The lowering of vapour pressure in the first solution is

(a) :   Same as that of 2nd solution

(b) :   Nearly one-fifth of the 2nd solution

(c) :   Double that of 2nd solution

(d) :   Nearly five times that of 2nd solution

 Hints: Solution

Question: 48

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Equilibrium

Question: 49

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Coordination chemistry

Question: 50

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 51

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: D and F Block Elements

Question: 52

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Gaseous State

Question: 53

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 54

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 55

The half-life of a radioactive isotope is three hours. If the initial mass of the isotope were 256 g, the mass of it remaining undecayed after 18 hours would be

(a) :   4.0 g

(b) :    8.0 g

(c) :   12.0 g

(d) :   16.0 g

 Hints: Nuclear Chemistry

Question: 56

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 57

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Solution

Question: 58

Discovery of the nucleus of an atom was due to the experiment carried out by

(a) :   Bohr

(b) :   Mosley

(c) :   Rutherford

(d) :   Thomson

 Hints: Atomic Structure

Question: 59

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 60

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Bonding

Question: 61

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 62

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Exponential And Logarithmic Series

Question: 63

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: SETS AND RELATIONS

Question: 64

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Rectangular Cartesian Co-ordinates

Question: 65

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 66

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Circle and System of Circles

Question: 67

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Differentiation and Applications of Derivatives

Question: 68

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 69

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Correlation and Regression

Question: 70

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Quadratic Equations

Question: 71

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Exponential And Logarithmic Series

Question: 72

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 73

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 74

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 75

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: INVERSE TRIGONOMETRIC FUNCTIONS

Question: 76

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 77

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 78

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 79

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 80

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 81

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 82

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Pair of straight Line

Question: 83

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 84

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 85

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: BIONOMIAL THEOREM & MATHEMATICAL INDUCTION

Question: 86

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 87

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 88

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 89

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 90

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 91

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 92

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 93

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 94

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 95

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 96

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

(e) :   

 Hints: STATICS

Question: 97

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Linear Programming

Question: 98

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Differentiation and Applications of Derivatives

Question: 99

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 100

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 101

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 102

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PERMUTATIONS & COMBINATIONS

Question: 103

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 104

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Exponential And Logarithmic Series

Question: 105

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 106

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Measures of Central Tendency and Dispersion

Question: 107

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 108

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 109

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 110

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: HYPERBOLIC FUNCTION

Question: 111

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 112

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 113

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 114

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 115

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 116

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 117

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 118

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 119

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Circle and System of Circles

Question: 120

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 121

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 122

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 123

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 124

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Friction

Question: 125

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 126

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 127

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 128

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 129

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 130

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 131

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 132

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In Two Dimension

Question: 133

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 134

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 135

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 136

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 137

If the resultant of n forces of different magnitudes acting at a point is zero, then the minimum value of n is 

(a) :   1

(b) :   2

(c) :   3

(d) :   4

 Hints: Vectors

Question: 138

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 139

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 140

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 141

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Communication

Question: 142

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 143

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics

Question: 144

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Fluid Mechanics

Question: 145

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 146

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 147

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Elasticity

Question: 148

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 149

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 150

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Simple Harmonic Motion

Question: 151

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Transmission of Heat

Question: 152

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 153

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 154

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 155

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 156

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In One Dimension

Question: 157

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Kinetic Theory of Gases

Question: 158

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Simple Harmonic Motion

Question: 159

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 160

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 161

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 162

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alternating Current

Question: 163

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Work, Energy, Power and Collision

Question: 164

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Kinetic Theory of Gases

Question: 165

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 166

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 167

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 168

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Fluid Mechanics

Question: 169

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 170

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 171

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 172

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Transmission of Heat

Question: 173

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 174

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 175

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electronics

Question: 176

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Friction

Question: 177

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In One Dimension

Question: 178

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Vectors

Question: 179

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Communication

Question: 180

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 181

I felt somewhat more relaxed ......

(a) :   but tense as compared to earlier

(b) :   and tense as compared to earlier

(c) :   as there was already no tension at all

(d) :   because the worry had already captured by mind

(e) :   because the worry had already captured by mind

 Hints: Completing Statements

Question: 182

BRIEF

(a) :   Limited

(b) :   Small

(c) :   Little

(d) :   Short

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 183

He always stammers in public meetings, but his today's speech ......

(a) :   was fairly audible to everyone present in the hall

(b) :   was not received satisfactorily

(c) :   could not be understood properly

(d) :   was free from that defect

(e) :   was free from that defect

 Hints: Completing Statements

Question: 184

The two artists differed markedly in their temperaments; Palmer was reserved and courteous, Frazer ____ and boastful.

(a) :   phlegmatic

(b) :   choleric

(c) :   constrained

(d) :    tractable

(e) :   stoic

 Hints: Sentence Completion

Question: 185

Nita ordered her servant to bring her cup of tea.

(a) :   Nita told her servant, "Bring a cup of tea."

(b) :   Nita said, "Bring me a cup of tea."

(c) :   Nita said to her servant, "Bring me a cup of tea."

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Direct/Indirect

Question: 186

If you dont keep quiet I shall shoot you, he said to her in a calm voice.

(a) :   He warned her to shoot if she didn't keep quiet calmly.

(b) :   He said calmly that I shall shoot you if you don't be quiet.

(c) :   He warned her calmly that he would shoot her if she didn't keep quiet.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 187

ABJECT

(a) :   Challenge

(b) :   Miserable

(c) :   Deny

(d) :   Disobey

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 188

AUGUST

(a) :   Common

(b) :   Ridiculous

(c) :   Dignified

(d) :   Petty

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 189

You should open the wine about three hours before you use it

(a) :   Wine should be opened about three hours before use

(b) :   Wine should be opened by you three hours before use.

(c) :   Wine should be opened about three hours before you use it.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 190

TOPAZ : YELLOW

(a) :   DIAMOND : CARAT

(b) :   JEWELER : CLARITY

(c) :   SAPPHIRE : RED

(d) :   AMETHYST : PURPLE

(e) :   AMBER : BLUE

 Hints: ANALOGIES

Question: 191

Biological clocks are of such ____ adaptive value to living organisms, that we would expect most organisms to ____ them.

(a) :   clear - avoid

(b) :   meager - evolve

(c) :   significant - eschew

(d) :   obvious - possess

(e) :   ambivalent - develop

 Hints: Sentence Completion

Question: 192

____ by nature, Jones spoke very little even to his own family members.

(a) :   garrulous

(b) :   equivocal

(c) :   taciturn

(d) :   arrogant

(e) :   gregarious

 Hints: Sentence Completion

Question: 193

MOROSE

(a) :   Gloomy

(b) :   Acrimonious

(c) :   Choleric

(d) :   Optimistic

 Hints: Antonyms

Question: 194

"Are you alone, my son?" asked a soft voice close behind me.

(a) :   A soft voice asked that what I was doing there alone.

(b) :   A soft voice said to me are you alone son.

(c) :   A soft voice from my back asked If I was alone.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Direct/Indirect

Question: 195

In order to help the company attain its goal of enhancing profit, all the employees ....

(a) :   urged the management to grant paid leave

(b) :   appealed the management to implement new welfare schemes

(c) :   voluntarily offered to work overtime with lucrative compensation

(d) :   decided to enhance production at the cost of quality of the product

(e) :   decided to enhance production at the cost of quality of the product

 Hints: Completing Statements

Question: 196

REVEALED

(a) :   Denied

(b) :   Concealed

(c) :   Ignored

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 197

CHRONOLOGICAL : TIME

(a) :   VIRTUAL : TRUTH

(b) :   ABNORMAL : VALUE

(c) :   MARGINAL : KNOWLEDGE

(d) :   ORDINAL : PLACE

(e) :   COINCIDENTAL : HEALTH

 Hints: ANALOGIES

Question: 198

INEBRIATE

(a) :   Dreamy

(b) :   Stupefied

(c) :   Unsteady

(d) :   Drunken

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 199

It is not easy to remain tranquil when those around you ....

(a) :   behave in a socially acceptable manner

(b) :   exhibit pleasant mannerism

(c) :   are losing their heads

(d) :   exhibit generous and magnanimous gestures

(e) :   exhibit generous and magnanimous gestures

 Hints: Completing Statements

Question: 200

DISTINCTION

(a) :  Diffusion

(b) :  Disagreement

(c) :  Different

(d) :  None of the Above

(e) :  None of the Above

 Hints: Synonyms

Questions Reviews: 0

Attempts

Attempted: 0

Unattempted: 200

Subjects

Chemistry (F.Sc)
Mathematics (F.Sc)
Physics (F.Sc)
English (General)
Back to top