ETEA Pre Engineering Test 13 August 2020

Question: 1

(a) :  A

(b) :  B

(c) :  C

(d) :  D

(e) :  E


 Hints: General organic chemistry

Question: 2

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 3

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 4

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 5

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Carboxylic acids and Their derivatives

Question: 6

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alcohol, Phenol and Ether

Question: 7

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Redox reactions

Question: 8

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 9

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Purification and organic compounds

Question: 10

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrocarbons

Question: 11

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 12

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrocarbons

Question: 13

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Nuclear Chemistry

Question: 14

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Halogen Containing Compounds

Question: 15

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 16

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Carboxylic acids and Their derivatives

Question: 17

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 18

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Nuclear Chemistry

Question: 19

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 20

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 21

Which combination is best explained by the co-ordinate covalent
bond

(a) :  

(b) :  

(c) :  

(d) :  

 Hints: Chemical Bonding

Question: 22

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Periodicity

Question: 23

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Biomolecules

Question: 24

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 25

Which of the following contains maximum number of atoms

(a) :   6.023× 10^21 molecules of CO2

(b) :   22.4 L of 2 CO at STP

(c) :   0.44 g of 2 CO

(d) :   None of these

 Hints: Chemical Arithmatic

Question: 26

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 27

Arrange the following compounds in order of increasing dipole moment (I) Toluene (II) m  dichlorobenzene (III) o  dichlorobenzene (IV) p  dichlorobenzene<

(a) :   I < IV < II < III

(b) :    IV < I < II < III

(c) :    IV < I < III < II

(d) :   IV < II < I < III

 Hints: Chemical Bonding

Question: 28

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alcohol, Phenol and Ether

Question: 29

50 ml of hydrogen diffuses out through a small hole from a vessel in 20 minutes. The time needed for 40 ml of oxygen to diffuse out is[

(a) :   12 min

(b) :   64 min

(c) :   8 min

(d) :   32 min

 Hints: Gaseous State

Question: 30

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 31

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Equilibrium

Question: 32

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Surface Chemistry

Question: 33

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Coordination chemistry

Question: 34

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrogen and its compound

Question: 35

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 36

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 37

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Redox reactions

Question: 38

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 39

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Surface Chemistry

Question: 40

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 41

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 42

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 43

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: D and F Block Elements

Question: 44

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Redox reactions

Question: 45

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: D and F Block Elements

Question: 46

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Surface Chemistry

Question: 47

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 48

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: General organic chemistry

Question: 49

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Kinetics

Question: 50

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 51

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ionic Equilibrium

Question: 52

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Aldehydes and Ketones

Question: 53

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermodynamics and Thermochemistry

Question: 54

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Hydrocarbons

Question: 55

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: D and F Block Elements

Question: 56

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Polymers

Question: 57

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: S and P Block Elements

Question: 58

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Chemical Analysis

Question: 59

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Solid State

Question: 60

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Redox reactions

Question: 61

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 62

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Quadratic Equations

Question: 63

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 64

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Pair of straight Line

Question: 65

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 66

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Correlation and Regression

Question: 67

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 68

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 69

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Quadratic Equations

Question: 70

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 71

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 72

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 73

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 74

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Conic Sections

Question: 75

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: COMPLEX NUMBER

Question: 76

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 77

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Rectangular Cartesian Co-ordinates

Question: 78

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 79

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 80

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Quadratic Equations

Question: 81

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 82

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 83

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 84

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Dynamics

Question: 85

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 86

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: STATICS

Question: 87

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Indefinite Integral

Question: 88

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: BINOMIAL THEOREM & MATHEMATICAL INDUCTION

Question: 89

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Quadratic Equations

Question: 90

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Differential Equations

Question: 91

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Rectangular Cartesian Co-ordinates

Question: 92

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Trigonometric (EPH)

Question: 93

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 94

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 95

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: TRIGONOMETRY(RFI)

Question: 96

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 97

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 98

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Vector Algebra

Question: 99

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 100

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Quadratic Equations

Question: 101

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: INVERSE TRIGONOMETRIC FUNCTIONS

Question: 102

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: HYPERBOLIC FUNCTION

Question: 103

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 104

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 105

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 106

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Rectangular Cartesian Co-ordinates

Question: 107

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 108

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: PROGRESSION

Question: 109

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: 3D

Question: 110

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 111

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Circle and System of Circles

Question: 112

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 113

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Circle and System of Circles

Question: 114

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Functions, Limits , Continuity and Differentiability

Question: 115

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Straight Line

Question: 116

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: INVERSE TRIGONOMETRIC FUNCTIONS

Question: 117

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Probability

Question: 118

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Exponential And Logarithmic Series

Question: 119

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Linear Programming

Question: 120

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Definite Integral and Area Under Curves

Question: 121

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Vectors

Question: 122

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alternating Current

Question: 123

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 124

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 125

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Gravitation

Question: 126

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 127

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Work, Energy, Power and Collision

Question: 128

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alternating Current

Question: 129

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 130

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 131

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Work, Energy, Power and Collision

Question: 132

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Current Electricity

Question: 133

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Kinetic Theory of Gases

Question: 134

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Current Electricity

Question: 135

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Fluid Mechanics

Question: 136

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 137

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 138

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 139

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Work, Energy, Power and Collision

Question: 140

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 141

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 142

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 143

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Friction

Question: 144

(a) :   a

(b) :   a,b

(c) :   c,a

(d) :   c,d

(e) :   e

 Hints: Motion In Two Dimension

Question: 145

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Alternating Current

Question: 146

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 147

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 148

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 149

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 150

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Current Electricity

Question: 151

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Transmission of Heat

Question: 152

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Motion In One Dimension

Question: 153

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Current Electricity

Question: 154

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 155

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 156

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Current Electricity

Question: 157

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 158

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 159

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints:  Magnetic Effect of Current

Question: 160

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Universe

Question: 161

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 162

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 163

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 164

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 165

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Waves and Sound

Question: 166

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Heating and Chemical Effect of Current

Question: 167

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 168

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 169

(a) :   a

(b) :   b

(c) :   c

(d) :   d

 Hints: Units, Dimensions and Measurement

Question: 170

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Simple Harmonic Motion

Question: 171

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 172

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 173

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Ray Optics

Question: 174

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electromagnetic Induction

Question: 175

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Transmission of Heat

Question: 176

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 177

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Wave Optics

Question: 178

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Electron, Photon, Photoelectric Effect and X-rays

Question: 179

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Thermometry, Thermal Expansion and Calorimetry

Question: 180

(a) :   A

(b) :   B

(c) :   C

(d) :   D

 Hints: Magnetism

Question: 181

GERMANE

(a) :   Responsible

(b) :   Logical

(c) :   Possible

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Synonyms

Question: 182

The conclusion of his argument, while ____ , is far from ____ .

(a) :   stimulating - interesting

(b) :   worthwhile - valueless

(c) :   esoteric - obscure

(d) :   germane - relevant

(e) :   abstruse - incomprehensible

 Hints: Sentence Completion

Question: 183

Who is creating this mess?

(a) :   Who has been created this mess?

(b) :   By whom has this mess been created?

(c) :   By whom this mess is being created?

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 184

UNION JACK : VEXILLOLOGY

(a) :   TOAD : ORNITHOLOGY

(b) :   TURTLE : MICROBIOLOGY

(c) :   GYMNOSPERMS : BOTANY

(d) :   FRIEND : HOME ECONOMICS

(e) :   ALGAE : ZOOLOGY

 Hints: ANALOGIES

Question: 185

ESSENTIAL

(a) :   Extra

(b) :   Nougats

(c) :   Minors

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 186

ALERT

(a) :   Energetic

(b) :   Observant

(c) :   Intelligent

(d) :   Watchful

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 187

HESITATED

(a) :   Stopped

(b) :   Paused

(c) :   Slowed

(d) :   Postponed

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 188

The manager would like you to help Dhiraj, means ...

(a) :   the manager would like you if you help Dhiraj

(b) :   the manager desires you to help Dhiraj

(c) :   the manager likes you because you help Dhiraj

(d) :   it will be a help to the manager if you like Dhiraj

(e) :   it will be a help to the manager if you like Dhiraj

 Hints: Completing Statements

Question: 189

TIDY

(a) :   Trim

(b) :   Unpredictable

(c) :   Regular

(d) :   Neat

 Hints: Antonyms

Question: 190

POMPOUS

(a) :   Humble

(b) :   Magisterial

(c) :   Flowery

(d) :   Showy

 Hints: Antonyms

Question: 191

You should open the wine about three hours before you use it

(a) :   Wine should be opened about three hours before use

(b) :   Wine should be opened by you three hours before use.

(c) :   Wine should be opened about three hours before you use it.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 192

MINOR

(a) :   Big

(b) :   Major

(c) :   Tall

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Antonyms

Question: 193

____ by nature, Jones spoke very little even to his own family members.

(a) :   garrulous

(b) :   equivocal

(c) :   taciturn

(d) :   arrogant

(e) :   gregarious

 Hints: Sentence Completion

Question: 194

He always stammers in public meetings, but his today's speech ......

(a) :   was fairly audible to everyone present in the hall

(b) :   was not received satisfactorily

(c) :   could not be understood properly

(d) :   was free from that defect

(e) :   was free from that defect

 Hints: Completing Statements

Question: 195

DISTANT

(a) :   Far

(b) :   Removed

(c) :   Reserved

(d) :   Separate

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 196

STRINGENT

(a) :   Dry

(b) :   Strained

(c) :   Rigorous

(d) :   Shrill

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 197

ADVERSITY

(a) :   Failure

(b) :   Helplessness

(c) :   Misfortune

(d) :   Crisis

(e) :   none

 Hints: Synonyms

Question: 198

You can play with these kittens quite safely.

(a) :   These kittens can played with quite safely.

(b) :   These kittens can play with you quite safely.

(c) :   These kittens can be played with you quite safely.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 199

The invigilator was reading out the instructions.

(a) :   The instructions were read by the invigilator.

(b) :   The instructions were being read out by the invigilator

(c) :   The instructions had been read out by the invigilator.

(d) :   None of the Above

(e) :   None of the Above

 Hints: Active/Passive

Question: 200

SENSELESS

(a) :  Ridiculous

(b) :  Empty

(c) :  Flat

(d) :  Smart

 Hints: Antonyms

Questions Reviews: 0

Attempts

Attempted: 0

Unattempted: 200

Subjects

Chemistry (F.Sc)
Mathematics (F.Sc)
Physics (F.Sc)
English (General)
Back to top